Web shop sajt uz WordPress i WooCommerce

Od 05/14/2019 July 25th, 2019 `Izrada sajtova

Interesuje vas izrada online prodavnice a WooCommerce je za vas novina? To je besplatan dodatak (eng. plugin) koji transformiše WordPress sajtove u fleksibilan web shop.

Prvi put prezentovan 2011. godine od strane WooThemes, ekipe koja razvija šablone za WordPress, poreklom iz Norveške/UK/Južne Afrike, koju je kasnije pazario Automattic, developer (izmedju ostalog) WordPress.com i Jetpack-a. Širom sveta, WooCommerce pokreće neverovatnih 55% od svih web shop sajtova i skoro 2,3 miliona online prodavnica.

WooCommerce plugin za izradu online prodavnice

WooCommerce je isključivo razvijen za rad sa WordPressom – najpopularnijim softverom za blogove / sajtove na svetu. Plugin je dostupan besplatno na WooCommerce.com i WordPress.org.

WooCommerce na WordPress-u

WooCommerce dodatak na stranici WordPress-a

Trivija

Evo kako su došli do imena Voo: Suosnivač, Magnus Jepson je izjavio da je to bilo zato što su hteli da dizajniraju proizvode koji će naterati ljude da kažu: “Vuu (eng. Voo)!”

Sudeći po podacima V3Techs WordPress pokreće nešto više od 33% svih sajtova u svetu. WordPress je platforma otvorenog koda – to znači da je kod otvoren i slobodan za upotrebu, i da imate sva prava nad onim što objavite sa njom, za razliku od zatvorenih platformi koje kontrolišu vaše podatke.

WooCommerce podržava mnoge funkcije standardnog WordPress koda, ali takodje dodaje i sposobnost, konfigurisanje i prilagođavanje online prodavnice. Ako ste ranije koristili WordPress, radi bloga ili web prezentacije svog poslovanja, ovaj plugin će vam se učiniti prilično poznato:

woocommerce izmena proizvoda

Poznat vam je WordPress? Onda će vam i ovo biti poznato

Ukoliko pak postoji nešto nejasno, online zajednica WordPress-a i WooCommerce korisnika i programera je ogromna, od novih korisnika do visoko obučenih “evangelizatora”.

WooCommerce je zaokruženo
web shop rešenje za WordPress

WordPress omogućava ultimativno upravljanje sadržajem (eng. content management), što je jedna od njegovih osnovnih funkcija za blogere i pisce. U njemu se čuvaju sadržaji, uključujući i slike koje vlasnici sajtova ubacuju. Mnogi WooCommerce developeri ističu jednostavnost upravljanja online prodavnicom za klijente (eng. store management) kao jedinstveni benifit.

Svojevremeno je eCommerce stručnjak Chris Lema primetio da sadržaj pokreće prodaju – zbog čega on smatra WooCommerce platformom koja se ističe kvalitetom.

Jedna od ključnih razlika između WooCommerca i drugih eCommerce platformi je puna integracija sa WordPressom, što znači da dobijate web shop svetske klase plus sadržaj.

Kada uđete na stranu plugina, lako je zaboraviti da je to dodatak, a ne deo WordPress-a:

woocommerce osnovna strana u wordpressu

izgled korisničkog interfejsa plugina, u okviru WordPress-a

Open Source eCommerce platforma:
win-win kombinacija i za firme i developere

WooCommerce je svojom pojavom fundamentalno promenio eCommerce tržište (game changer). Kao i WordPress platforma, plugin je besplatan i open source u osnovnom obliku, što znači da ga svako može prilagoditi ili napraviti ekstenzije (eng. add-ons) za njega.

Iako tehnički gledano, plugin u osnovnim obliku ima omogućenu funkcionalnost plaćanja, WooCommerce vam omogućava da instalirate dodatne pluginove – nazvane ekstenzije (add-ons, kako bi ih razlikovali od WordPress dodataka) – da bi mogli da dodate specifične funkcije i mogućnosti.

Sve u svemu, dodatak nudi snagu visoko-skalabilne digitalne platforme za izradu online prodavnice, zajedno sa reputacijom i pouzdanošću WordPress-a.

Ostavi Komentar

© 2018 Thewebline
Izrada sajtova | Web dizajn | Oglašavanje